Vesipeuhu 1 ja 2

Harjoitusajat:

  • Vesipeuhu 1: sunnuntai klo 9.00-9.45
  • Vesipeuhu 2: sunnuntai klo 10.00-10.45

Ryhmän uimarit ovat 5-7 vuoden ikäisiä lapsia. Vesipeuhu sopii myös uimataidottomille lapsille. Ryhmän vaatimuksena on, että lapsi pystyy olemaan ohjauksen ajan erossa vanhemmistaan ja toimimaan ryhmässä ohjaajan johdolla.

Ryhmässä harjoitellaan veteen totuttautumista, itsenäistä liikkumista vedessä, opetellaan monipuolisia vedessä liikkumisen taitoja pelaillen ja leikkien.

Tavoitteena on oppia ryhmässä 15-25m uimataito vatsallaan tai selällään, kuplien puhaltamista veteen, kasvojen veteen laittamista, sukeltamista, kelluntoja ja paljon muita mukavia harjoitteita, jotka edistävät uimataidon oppimista ja vesirohkeutta.

Ryhmä harjoittelee opetusaltaassa ja ryhmän kesto on 45min.

Vesipeuhussa on tarkoituksena edetä uimaliiton uimarinpolun mukaisesti oppien monipuolisia vedessä liikkumisen taitoja, pelaillen ja leikkien.

Ohjaajat yhdessä seuran vastuuvalmentajan ja uimakouluvastaavan kanssa, valitsevat uimareille sopivan ryhmän taitotason ja iän mukaisesti. Ryhmävaihtoja on mahdollista tehdä myös kauden aikana sovitusti.

Ryhmässä harjoitellaan:

Kuplien puhaltaminen veteen suun ja nenän kautta

Kellunta vatsallaan ja kellunta selällään tuettuna

Potkuja, eteneminen apuvälineen avulla esim laudalla tai pötkylän

Kasvojen laittaminen veteen

Uinnin alkeita, koirauintia, myyräuintia, selkää ja vaparia mm. 

Sukellus kokonaan veden alle

Pohjapomppuja

Hyppyjä opetusaltaassa

Leikkejä ja pelejä


Ryhmään tulemisen edellytyksenä on:

1. Lapsen tulee olla täyttänyt 5 vuotta.

2. Lapsi pärjää uimakoulun ajan ohjaajan kanssa. Uimakoulu kestää suihkuineen 45 min.

3. Olisi hyvä, että uimahalli olisi lapselle tuttu paikka ja veteen olisi tutustuttu yhdessä lapsen kanssa. Uimahallissa lapsi kohtaa uusia ja jännittäviä asioita. Uimahallissa on paljon seuran ihmisiä ja muiden ryhmien lapsia harjoitusten aikana, äänet uimahallissa kaikuvat ja vesi saattaa roiskua.

4. Lapsen tulee osata toimia ryhmässä ohjaajan avulla, noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä, kuunnella ohjeita sekä pystyä odottamaan omaa vuoroaan.

5. Huomaathan, että vesipeuhu ryhmissä lapset humpsahtelevat silloin tällöin veden alle leikkien ja harjoitusten lomassa. Se on täysin normaalia sekä vaaratonta, ja sitä kautta he oppivat sukeltamaan.

Yleistä:

1. Uimalasit ovat hyödylliset uimaan oppimisen kannalta. Jokaisella lapella tulee olla omat uimalasit, joiden käyttöä harjoitellaan.

2. Pitkät hiukset on laitettava kiinni tai käytettävä uimalakkia. Uimalakki tulee olla laitettuna päähän vanhemman toimesta ennen suihkuun menoa. Korut on otettava pois jo ennen suihkuun menoa.

3. Vanhemmat tuovat lapset ryhmä pukuhuoneisiin ja ohjaajat hakevat lapset siitä.

3. Tärkeää! Käytättehän uimarin wc:ssä ennen vesipeuhuun tuloa, ettei vahinkoja tapahdu altaassa.

4. Ryhmän maksu sisältää opetuksen, allasmaksun ja vakuutuksen.

Mukaan tarvitset:

Uima-asu

Pyyhe

Uimalasit