Vesipeuhu 1 

Vesipeuhu 1

Harjoitusajat:

  • Vesipeuhu 1: sunnuntai klo 8.30-9.05

Ryhmän uimarit ovat 4-7 -vuotiaita lapsia. Ryhmä soveltuu hyvin lapsille, joilla ei vielä ole uimataitoa, tai jotka ovat arkoja tai pelkäävät vettä. Ryhmä harjoittelee opetusaltaassa ja uimakoulu kestää suihkuineen 35min. Vesipeuhuissa on tarkoituksena edetä uimaliiton ja seuran uimaripolun mukaisesti oppien monipuolisia vedessä liikkumisen taitoja, paljon pelaillen ja leikkien. Ohjaajat yhdessä seuran vastuuvalmentajan ja uimakouluvastaavan kanssa tarkastavat kauden alkaessa uimarille sopivan ryhmän taitotason ja iän mukaisesti. Ryhmävaihtoja on mahdollista tehdä myös kauden aikana sovitusti.

Ryhmään tulemisen edellytyksenä on:

1. Lapsen tulee olla täyttänyt 4-vuotta.

2. Lapsi pystyy olemaan ohjauksen ajan erossa vanhemmista ja toimimaan ohjaajan avulla ryhmässä, noudattaa annettuja ohjeita, sääntöjä sekä pystyy odottamaan omaa vuoroaan. 

3. Olisi hyvä, että uimahalli olisi lapselle tuttu paikka ja veteen olisi tutustuttu yhdessä lapsen kanssa. Uimahallissa lapsi kohtaa uusia ja jännittäviä asioita. Uimahallissa on paljon seuran ihmisiä ja muiden ryhmien lapsia harjoitusten aikana, äänet uimahallissa kaikuvat ja vesi saattaa roiskua.

4. Huomaathan, että vesipeuhu ryhmissä lapset humpsahtelevat silloin tällöin veden alle leikkien ja harjoitusten lomassa. Se on täysin normaalia sekä vaaratonta, ja sitä kautta he oppivat sukeltamaan.

Vesipeuhun tavoitteena on veteen totuttautuminen ja mahdollisen veden pelon voittaminen, yhteisen iloisen leikkihetken luominen sekä vesiturvallisuuden lisääminen. Lisäksi jokaiselle lapselle annetaan mahdollisuus kasvaa ja kehittyä turvallisessa ilmapiirissä omalla kehitystasollaan. Vesipeuhun tavoite on vesitaitavuuden kehittyminen. Vesitaitavuus koostuu liikkumisesta vedessä, hengittämisestä vedessä ja asennosta vedessä. Näiden kolmen hallinnasta syntyy luottamus veteen.

Ryhmässä harjoitellaan:

- Suun kastaminen veteen

- Kuplien puhaltamista

- Potkuja

- Itsenäistä liikkumista vedessä

- Käsipohjaa uiden 5m

- Esineen ottaminen vyötärönsyvyisestä vedestä

- Pallon kuljettaminen nenällä työntäen

- Eteneminen potkuilla apuvälineen avulla esim. laudan tai pötkylän

- Kasvojen laittaminen veteen, sukeltamisen alkeet

- Kellunta vatsallaan ja kellunta selällään tuettuna

- Koira- ja myyräuintia

- Uinnin alkeita

- Leikkejä ja Pelejä

Yleistä:

1. Uimalasit ovat hyödylliset uimaan oppimisen kannalta. Jokaisella lapella tulee olla omat uimalasit, joiden käyttöä harjoitellaan.

2. Pitkät hiukset on laitettava kiinni tai käytettävä uimalakkia. Uimalakki tulee olla laitettuna päähän vanhemman toimesta ennen suihkuun menoa. Korut on otettava pois jo ennen suihkuun menoa.

3. Vanhemmat tuovat lapset ryhmä pukuhuoneisiin ja ohjaajat hakevat lapset siitä.

3. Tärkeää! Käytättehän uimarin wc:ssä ennen vesipeuhuun tuloa, ettei vahinkoja tapahdu altaassa.

4. Ryhmän maksu sisältää opetuksen, allasmaksun ja vakuutuksen.

Mukaan tarvitset:

Uima-asu, pyyhe ja uimalasit