Vesipeuhu 3

Vesipeuhu 3

Harjoitusaika: sunnuntai klo 10.15-11.00


Ryhmän uimarit ovat 5-7 vuoden ikäisiä lapsia. Ryhmä harjoittelee opetusaltaassa ja uimakoulu kestää suihkuineen 45 min. Vesipeuhussa on tarkoituksena edetä uimaliiton ja seuran uimarinpolun mukaisesti oppien monipuolisia vedessä liikkumisen taitoja, pelaillen ja leikkien. Ohjaajat yhdessä seuran vastuuvalmentajan ja uimakouluvastaavan kanssa tarkastavat kauden alkaessa uimarille sopivan ryhmän taitotason ja iän mukaisesti. Ryhmävaihtoja on mahdollista tehdä myös kauden aikana sovitusti.

Ryhmään tulemisen edellytyksenä on:

1. Lapsi on täyttänyt 5-vuotta.

2. Lapsi on vesirohkea, sukeltaa, osaa uinnin alkeita ja osaa uida 10-15m. 

3. Lapsi pystyy olemaan ohjauksen ajan erossa vanhemmista ja toimimaan ohjaajan avulla ryhmässä, noudattaa annettuja ohjeita, sääntöjä sekä pystyy odottamaan omaa vuoroaan. 

4. Olisi hyvä, että uimahalli olisi lapselle tuttu paikka ja veteen olisi tutustuttu yhdessä lapsen kanssa. Uimahallissa lapsi kohtaa uusia ja jännittäviä asioita. Uimahallissa on paljon seuran ihmisiä ja muiden ryhmien lapsia harjoitusten aikana, äänet uimahallissa kaikuvat ja vesi saattaa roiskua.

5. Huomaathan, että vesipeuhu ryhmissä lapset humpsahtelevat silloin tällöin veden alle leikkien ja harjoitusten lomassa. Se on täysin normaalia sekä vaaratonta, ja sitä kautta he oppivat sukeltamaan.

Ryhmän tavoite on vesitaitavuuden kehittyminen ja oppia uimaan 25m vatsallaan tai selällään. Vesitaitavuus koostuu liikkumisesta vedessä, hengittämisestä vedessä ja asennosta vedessä. Näiden kolmen hallinnasta syntyy luottamus veteen.

Ryhmässä harjoitellaan:

- Kuplien puhaltaminen veteen suun ja nenän kautta

- Kellunta vatsallaan ja kellunta selällään tuettuna

- Potkuja, eteneminen apuvälineen avulla esim laudalla tai pötkylän

- Uinnin alkeita, koirauintia, myyräuintia, selkää ja vaparia mm.

- Sukellus kokonaan veden alle

- Liuku vatsallaan ja selällään

- Liuku kyljellään

- Liukuasennossa potkien 3-5m vatsallaan ja selällään

- Pohjapomppuja

- Hyppyjä opetusaltaassa

- Leikkejä ja pelejä

Yleistä:

1. Uimalasit ovat hyödylliset uimaan oppimisen kannalta. Jokainen lapsi tarvitsee omat uimalasit, joiden käyttöä harjoitellaan harjoituksissa.

2. Pitkät hiukset on laitettava kiinni tai käytettävä uimalakkia. Uimalakki tulee olla laitettuna päähän vanhemman toimesta ennen suihkuun menoa. Korut on otettava pois jo ennen suihkuun menoa.

3. Vanhemmat tuovat lapset ryhmäpukuhuoneisiin ja ohjaajat hakevat lapset siitä.

3. Tärkeää! Käytättehän uimarin wc:ssä ennen vesipeuhuun tuloa, ettei vahinkoja tapahdu altaassa.

4. Ryhmän maksu sisältää opetuksen, allasmaksun ja vakuutuksen.

Mukaan tarvitset:

Uima-asu, pyyhe ja uimalasit