Seuran esittely

Iisalmen Uimarit perustettiin 13.7.1945, jolloin uimaopetus ja harjoittelu tapahtui avovesissä silloisessa Simonojan uimalassa. 1952 Iisalmessa koitti uimareille uudet ajat, kun valmistui Haukiniemen uimalaitos, jossa oli myös 10m hyppytorni. Tuolloin uintiaikaa oli vain pari kuukautta vuodessa, mutta silloin kesäaikaan harjoiteltiinkin joka ilta. 1974 Iisalmessa avattiin uimahalli, jonka jälkeen seuran toiminta on siirtynyt sisätiloihin.

Iisalmen uusi Saukko uimahalli valmistui huhtikussa 2023, ja seuran harjoittelumahdollisuudet paranivat paljon. Uimahallissa on kuusi 25 m rataa, hyppyallas 3 m hyppytornilla ja isot opetusaltaat lasten uinninopetukseen.

Nykyisin seurassa on vuositasolla noin 200 jäsentä ja seura järjestää uimaopetusta Iisalmelaisille ja lähialueiden lapsille, nuorille ja aikuisille. Seuramme toiminnan ydinajatus on monipuolisen uimataidon kehittäminen Ylä-Savon seudulla. Seurassa on mahdollisuus edetä uimakouluryhmistä valmennusryhmiin ja jatkaa uintiharrastusta ohjatusti vielä aikuisiälläkin Vesiveteraanit-ryhmässä sekä Aikuisuintiryhmissä. Kilpaileville uimareille tarjotaan mahdollisuus kehittyä luomalla hyvät harjoitteluolosuhteet, tukemalla leiritystä ja huolehtimalla ammattitaitoisesta valmennuksesta.

Iisalmen Uimarit ry alkuperäinen logo