Vesipeuhu 2 & 2 B

Vesipeuhu 2

Harjoitusaika: sunnuntai klo 9.15-10.00

Vesipeuhu 2 B

Harjoitusaika: sunnuntai klo 8.45-9.30

Ryhmän uimarit ovat 5-7 vuoden ikäisiä lapsia. Vesipeuhu sopii myös uimataidottomille lapsille. Ryhmä harjoittelee opetusaltaassa ja uimakoulu kestää suihkuineen 45 min. Vesipeuhussa on tarkoituksena edetä uimaliiton ja seuran uimarinpolun mukaisesti oppien monipuolisia vedessä liikkumisen taitoja, pelaillen ja leikkien. Ohjaajat yhdessä seuran vastuuvalmentajan ja uimakouluvastaavan kanssa tarkastavat kauden alkaessa uimarille sopivan ryhmän taitotason ja iän mukaisesti. Ryhmävaihtoja on mahdollista tehdä myös kauden aikana sovitusti.

Ryhmään tulemisen edellytyksenä on:

1. Lapsen tulee olla täyttänyt 5- vuotta.

2. Lapsi pystyy olemaan ohjauksen ajan erossa vanhemmista ja toimimaan ohjaajan avulla ryhmässä, noudattaa annettuja ohjeita, sääntöjä sekä pystyy odottamaan omaa vuoroaan. 

3. Lapsen tulee olla jo vesirohkea ja uskaltaa laittaa kasvot veteen / sukeltaa.

4. Olisi hyvä, että uimahalli olisi lapselle tuttu paikka ja veteen olisi tutustuttu yhdessä lapsen kanssa. Uimahallissa lapsi kohtaa uusia ja jännittäviä asioita. Uimahallissa on paljon seuran ihmisiä ja muiden ryhmien lapsia harjoitusten aikana, äänet uimahallissa kaikuvat ja vesi saattaa roiskua.

5. Huomaathan, että vesipeuhu ryhmissä lapset humpsahtelevat silloin tällöin veden alle leikkien ja harjoitusten lomassa. Se on täysin normaalia sekä vaaratonta, ja sitä kautta he oppivat sukeltamaan.

Ryhmän tavoitteena on vesitaitavuuden kehittyminen ja oppia uimaan 10-15 m vatsallaan tai selällään ja muita mukavia uintiharjoitteita, jotka edistävät uimataidon oppimista ja vesirohkeutta. Vesitaitavuus koostuu liikkumisesta vedessä, hengittämisestä vedessä ja asennosta vedessä. Näiden kolmen hallinnasta syntyy luottamus veteen.

Ryhmässä harjoitellaan:

- Kuplien puhaltaminen veteen suun ja nenän kautta

- Kellunta vatsallaan ja kellunta selällään tuettuna

- Potkuja, eteneminen apuvälineen avulla esim laudalla tai pötkylän

- Kasvojen laittaminen veteen

- Uinnin alkeita, koirauintia, myyräuintia, selkää ja vaparia mm.

- Omavalintainen uinti 10-15m

- Liuku vatsallaan ja selällään

- Sukellus kokonaan veden alle

- Pohjapomppuja

- Hyppyjä opetusaltaassa

- Leikkejä ja pelejä

Yleistä:

1. Uimalasit ovat hyödylliset uimaan oppimisen kannalta. Jokainen lapsi tarvitsee omat uimalasit, joiden käyttöä harjoitellaan harjoituksissa.

2. Pitkät hiukset on laitettava kiinni tai käytettävä uimalakkia. Uimalakki tulee olla laitettuna päähän vanhemman toimesta ennen suihkuun menoa. Korut on otettava pois jo ennen suihkuun menoa.

3. Vanhemmat tuovat lapset ryhmäpukuhuoneisiin ja ohjaajat hakevat lapset siitä.

3. Tärkeää! Käytättehän uimarin wc:ssä ennen vesipeuhuun tuloa, ettei vahinkoja tapahdu altaassa.

4. Ryhmän maksu sisältää opetuksen, allasmaksun ja vakuutuksen.

Mukaan tarvitset:

Uima-asu, pyyhe ja uimalasit